Locatie

Franciscushof in Raalte is een droomlocatie voor het pure wonen. In totaal is ruimte voor 350 woningen. Uniek is de mogelijkheid om hier een vrije kavel te kopen waarop een eigen droomhuis kan worden gerealiseerd. De Sallandse kenmerken van het gebied worden versterkt door het aanplanten en aanleggen van extra bos en water. Download hier de Situatiekaart (PDF 11mb).

Wonen in Raalte

Raalte is een levendig en actief dorp. Alle belangrijke voorzieningen op het gebied van zorg, onderwijs, sport, recreatie, winkels en cultuur zijn aanwezig. Raalte heeft een rijke geschiedenis. Opgravingen tonen sporen aan van bewoning in de eerste eeuwen van de jaartelling. De naam wordt pas voor het eerst in 1123 vermeld.

Salland

Raalte is het kloppend hart van Salland. Deze afwisselende landstreek met open landschappen, water, bos, heide en heuvels wordt begrensd door de rivieren IJssel en Vecht en de Sallandse Heuvelrug. De vele landgoederen laten zich te voet en per fiets uitstekend ontdekken. Zwolle en Deventer, steden met een roemrijk verleden, liggen op korte afstand.

In de omgeving:

 • Hoftheater
  Hoftheater het knusse theater op Franciscushof met jaarlijks meer dan zestig voorstellingen van artiesten van landelijk niveau.
 • Zuivelboerderij De Knapenvelder
  Zuivelboerderij De Knapenvelder met ambachtelijke dagverse boerenzuivel op loopafstand.
 • Landgoed Het Reelaer
  Landgoed Het Reelaer èèn van de vele havezaten in Salland. Wandelen door het bos met vele doorkijkjes.
  Het Reelaer heeft ook een manege.
 • American Motorcycle Museum
  American Motorcycle Museum een unieke collectie Amerikaanse motorfietsen vanaf 1900 van o.a. Harley Davidson en Indyan.
 • Sportpark Tijenraan
  Sportpark Tijenraan voetbalcomplex, sporthal, zwembad en tennisbanen. Het domein van vele sportverenigingen, waaronder Rohda Raalte en Kwiek handbal.
 • Centrum
  Centrum met gevarieerd winkel- en uitgaansaanbod. Elke woensdag een grote weekmarkt, op zaterdag gezellige activiteiten.
 • Raalte
  Raalte bruist dankzij vele festiviteiten, zoals het Sallands Oogstfeest Stöppelhaene (met o.a. oogstcorso en blazersfestival), Ribs ‘n’ Blues (internationale bluesacts) en Salland Festival (internationale dansfolklore).
 • Nieuwbouwplan Hoogh Raalte
  Midden in Franciscushof, op de terp Veldhof is inmiddels het nieuwbouwplan Hoogh Raalte gerealiseerd.