Theaterhof

Intiem wonen in een oude stadskern. De pandsgewijze architectuur verwijst naar de gegroeide stadskern. In deze kern vormen (atelier)woningen en voorzieningen samen met het nieuwe Hoftheater de wanden rond een aantrekkelijk en besloten publieksplein aan de Harinkdijk. Er zijn hier mogelijkheden voor commerciële en niet-commerciële functies die passen bij het theater en de plein/ontmoetingsfunctie. Het plein in de Theaterhof wordt doorsneden door de Harinkdijk en de bijbehorende laanbeplanting.

Elke woning heeft een buitenruimte in de vorm van een terras met uitzicht over het Veld en/of de Enk. In tegenstelling tot de andere hoven vindt parkeren voor bewoners en bezoekers niet plaats in de hof zelf, maar op een apart parkeerterrein in de oksel van de Harinkdijk en de Schubertstraat. Dit parkeerterrein beidt plaats aan ruim 250 parkeerplaatsen en is maatgevend voor het aantal voorzieningen en woningen.

Het hoge accent ‘De Kathedraal’ vormt samen met het Hoftheater het herkenningspunt van het Theaterhof.

Door het nieuwe Hoftheater is een prettige ontmoetingsplek ontstaan voor omwonenden. Theaterhof is het eerst volgende deelplan dat ontwikkeld wordt.